FestivalnytLine-up

Red Hot Chili Peppers kommer til Tinderbox

Det amerikanske funkrockband Red Hot Chili Peppers tager næste år på verdensturné, og det bringer dem forbi Odense til sommer, hvor de er hovednavn på Tinderbox 2023.

Det californiske firkløver med Anthony Kiedis i front er den seneste tilføjelse til programmet for Tinderbox, som i 2023 løber af stablen fra den 22. til 24. juni. Maroon 5 var første navn, der blev sluppet til festivalen, og i torsdags fulgte yderligere 10 navne fra både ind- og udland, herunder Tobias Rahim, George Ezra, Nik & Jay, Medina og Jada.

Ovenpå en omfattende stadionturné i 2022, har Red Hot Chili Peppers netop annonceret en ny 23 dage lang verdensturné i 2023, som lørdag den 24. juni bringer dem til Tinderbox. Turneen kommer i kølvandet på deres seneste to #1 albumudgivelser, Unlimited Love og Return of the Dream Canteen fra 2022.

Red Hot Chili Peppers blev grundlagt i Los Angeles i 1983, men udgav først i 1991 det album, der fik det spraglede bands musik på verdenskortet. Med Blood Sugar Sex Magik præsenterede de nemlig den blanding af funk og rock, som de er blevet så kendt for. Albummet indeholdt både den hæsblæsende ”Give It Away” med bassisten Fleas karakteristiske slagbas og den følsomme ”Under The Bridge”, som begge viste bandets utrolige spændvidde.

Gruppen blev soundtracket til den unge 90’er-generation, og med albummet Californication fra 1999 begik de et mesterværk, der solgte mere end 15 millioner eksemplarer på verdensplan og bød på megahits som ”Scar Tissue”, ”Otherside”, ”Californication” og ”Around the World”.

Deres succes fortsatte langt ind i 00’erne, hvor de kastede sange som ”By the Way”, ”Can’t Stop”, ”Dani California” og ”Snow (Hey Oh)” af sig.

40 år som band og stadig i topform

Mens den sidste del af 2022 render ud, kan bandet – næsten 40 år efter det hele begyndte – se tilbage på endnu et begivenhedsrigt år i karrieren. Gruppen udgav i 2022 intet mindre end to nye Rick Rubin-producerede album og modtog The Global Icon Award til MTV VMAs. De drog også på en omfattende turné med prominente gæster som The Strokes, Haim, Beck, Anderson .Paak, A$ap Rocky og St. Vincent. Touren var desuden den første med den legendariske guitarist John Frusciante tilbage i bandet efter flere års fravær.

Red Hot Chili Peppers åbnede turneen i juni for 55.000 fans i Barcelona, til en koncert som det britiske musikmedie NME kvitterede med fire ud af fem stjerner, og flere medier har i kølvandet på 2022-turneen erklæret, at Red Hot Chili Peppers er tilbage i topform.

Når bandet i 2023, udover en række festivaler, også besøger flere stadioner rundt om i Nordamerika og Europa, har de endnu engang toneangivende gæster med i form af bl.a. Iggy Pop, The Roots, King Princess, Thundercat og The Mars Volta.

Partoutbilletter til Tinderbox 2023 er allerede i salg på tinderbox.dk.

Det foreløbige line-up er:

bbno$
Benjamin Hav & Familien
Blæst
George Ezra
Jada
Maroon 5
Medina
Nik & Jay
Oliver Malcolm
PRISMA
Red Hot Chili Peppers
Tobias Rahim

 

Tinderbox afholdes i Tusindårsskoven i Odense

I juni 2015 lagde Tusindårsskoven i Odense for allerførste gang jord til hele Fyns nye festival, Tinderbox.

Tinderbox 2016 blev et brag af en festival, hvor op i mod 40.000 mennesker festede igennem i Tusindårsskoven til tonerne af bl.a. Lukas Graham, Suede, Rammstein, Volbeat, Dizzy Mizz Lizzy, David Guetta og mange flere, og dermed havde Tinderbox slået sig fast som en af landets største festivaler.

Siden da har man kunnet opleve verdensstjerner som Depeche Mode, Billie Eilish, Swedish House Mafia, Billie Eilish, Iggy Pop, Alanis Morissette, Travis Scott, Kings of Leon og Jack White i Tusindårsskoven sammen med stand-up comedy, vinderne af Tinderbox Band Battle og festlige områder som Moonshine og Groovebox.

Lignende artikler

Back to top button