FestivalnytLine-up

Blur vender tilbage til Roskilde Festival

Med 19 nye musiknavne fra 10 forskellige lande lægger Roskilde Festival an til sommerens store brag, hvor festen antager mange former. Britpop-legenderne i Blur er på plakaten i selskab med guitarheltene i Queens of the Stone Age, og der er helt nye toner fra blandt andre Japanese Breakfast og Tove Lo.

20 år efter deres seneste koncert på Roskilde Festival vender britpop-legenderne i Blurtilbage med et bagkatalog proppet med hits som ‘Song 2’, ‘Girls & Boys’ og ‘Coffee & TV’.

I de forgangne år har forsanger Damon Albarn dog holdt sig særdeleles tæt på Roskilde-publikummet, som han har optrådt for i både eget navn og med så forskellige projekter som Gorillaz, Africa Express og The Orchestra of Syrian Musicians.

Når den evigt legesyge og genrenedbrydende Albarn træder ud på Orange Scene til sommer, er det således 10. gang, han står over for Roskilde-publikummet.

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

“Blur med Damon Albarn i front indkapsler, hvad Roskilde Festival står for: at være i konstant bevægelse og udvikle sig i samarbejde med nye partnere. Men på et fundament, vi alle kan være fælles om. Vi har dannet tæt parløb med Albarn siden Blurs første koncert på Roskilde Festival i 1992, og det er altid en stor fornøjelse at opleve, hvad han har med til det danske publikum.”

Fans af guitarrock kan også se frem til et gensyn med amerikanske Queens of the Stone Age, der til sommer spiller festivalpladsen op for femte gang – endda med et nyt album i bagagen.

Landsmændene i det fremadstormende indieband Japanese Breakfast får dansk koncertdebut, når de spiller på Roskilde Festival 2023.

Festen har mange former
At der er streg under fest i Roskilde Festival, er åbenlyst for de fleste. Med dagens programpakke står det klart, at den musikalske fest til sommer tager mange forskellige former.

Den nigerianske afrobeatsstjerne Adekunle Gold kommer til Roskilde Festival med fuldt orkester og leverer 24 karats dansefest for første gang på dansk grund.

Programpakken rummer også dronningen af bounce-hiphop Big Freedia, mens Sudan Archives præsenterer sin visionære blanding af soul, hiphop, avantgarde, pop og klubmusik. Begge for første gang på Roskilde Festival.

Oven på denne sommers magtdemonstration i et propfyldt Arena-telt er Tobias Rahim, der lige nu er højaktuel med både digtsamling og debutalbum, mere end klar til at vise, at han har formatet til at fylde pladsen foran Orange Scene med allerede udødeliggjorte hits som ‘STOR MAND’, ‘Mucki Bar’ og ‘Når Mænd Græder’.

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

“Vi har gjort os umage for at præsentere en programpakke, som afspejler det, der er et privilegium og særkende: at Roskilde Festival er et stort og markant samlingspunkt, der både præsenterer internationale musikoplevelser, man ikke finder andre steder i Danmark, og kobler dem med top-aktuelle og mere kendte artister. Vi kommer hele verden rundt. I dag har vi for eksempel navne med fra Nigeria, Brasilien og Iran.”

Festivaldeltagerne kan se frem til yderligere to markante popstemmer i hver sin afdeling.

Svenske Tove Lo disker op med sin sexpositive “dirty pop” med et spritnyt og dybt personligt album med sig, og canadiske Alice Glass vender tilbage til Roskilde Festival – for første gang i eget navn. Med sig har hun debutalbummet ‘PREY//IV’, der forholder sig til misbrug, vold og traumer, og som viser en vej igennem mørket.

I dag har Roskilde Festival føjet følgende 19 navne til næste års plakat:

Blur (UK)
Queens of the Stone Age (US)

Alice Glass (CA)
Japanese Breakfast (US)
Tove Lo (SE)
Tobias Rahim (DK)

Adekunle Gold (NG)
Bala Desejo (BR)
Big Freedia (US)
Debbie Sings (DK)
Ganger (DK)
Ithaca (UK)
Liraz (IR)
Melodi Ghazal (DK)
Nikki Lane (US)
ShaSimone (UK)
Sudan Archives (US)
Villano Antillano (PR)
Witch Club Satan (NO)

De 19 nye navne slutter sig til et musikprogram, der allerede tæller navne som Burna Boy, Christine and the Queens, Kesi, Denzel Curry og Rina Sawayama.

Læs også: De første 16 navne til næste års Roskilde Festival er her

Billetter er i salg nu
Billetsalget til Roskilde Festival 2023 er i gang.

En partoutbillet til sommerens festival koster 2400 kr. (plus gebyr), og en endagsbillet koster 1200 kr. (plus gebyr).

Find billetter på roskilde-festival.dk

Roskilde Festival 2023 finder sted fra 24. juni til 1. juli.

Siden 1971 har Roskilde Festival samlet generationer af unge omkring musik, kunst og fællesskab. Roskilde Festival arrangeres af Foreningen Roskilde Festival og skabes af 30.000 frivillige. Alt overskud fra festivalen doneres til humanitært, almennyttigt og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unge. Gennem årene har Roskilde Festival genereret cirka 409 millioner kroner til udlodning

Lignende artikler

Back to top button