Festivalnyt

Dobbelt jubilæumsfest melder alt klart til fredag og lørdag

D-A-D, Aqua, Magtens Korridorer og Christopher er med til at fejre Silkeborgs 175 års jubilæum og Danmarks Største Vejfest

Cirkuspladsen bag Kastaniehøjvej i Silkeborg er ved at være klar til at tage imod tusindvis af glade festivalgæster til weekendens dobbelte jubilæumsfestival Silkeborg 175 år og Danmarks Største Vejfest 5 år.

”Det vokser på pladsen lige nu, og det ser godt ud. Billetsalget har været fremragende. Der er lige nu solgt over 9.000 fredag og godt 6.000 lørdag,” fortæller Oliver Zähringer fra Silkeborg Kultur og Event, der står bag arrangementet.

Fredag er tæt på udsolgt

For fem år siden solgte Danmarks Største Vejfest 20.000 billetter, men årets festival har fra starten været begrænset til 10.000 tilskuere om dagen. Målet har hele tiden været minimum 6.000 billetter pr. dag, og det er allerede nået.

”Jeg kan ikke garantere, at man kan få billet ved indgangen. Fredag er tæt på at være udsolgt, og i øvrigt kan man spare næsten 250 kroner ved at købe billet i forsalg,” siger Oliver Zähringer.

Han har flere forklaringer på, at fredag har solgt bedre end lørdagen. For det første er der så meget andet, der er blevet flyttet og udskudt – for eksempel konfirmationer og bryllupper – men prisen har helt sikkert også haft indflydelse. Fredagen koster i forsalg cirka det halve af lørdagsbilletten.

”Fredag er nok urealistisk billig, og der er ikke noget musikalsk der berettiger prisforskellen. Men fredagen blev tilføjet senere, og med kort tid igen satte vi prisen lavt for at sparke gang i salget,” forklarer Oliver Zähringer.

Ekstra tilbud: Byt din Hede Rytmer-billet
Fordi der stadig er ledig kapacitet lørdag, har man besluttet at give alle med billetter til Hede Rytmer – der som så mange andre festivaler blev aflyst på grund af corona – mulighed for at bytte deres billetter til jubilæumsfestivalen.

”85 % af gæsterne har beholdt deres billet, og det er vi taknemmelige for. Derfor har vi valgt at man kan møde op på festivalpladsen med sin Hede Rytmer-billet og få den byttet til to dagsbilletter,” siger Oliver Zähringer og understreger at man ikke skal ringe eller skrive for at få byttet billetten, som man i øvrigt også kan vælge at gemme til næste års Hede Rytmer i stedet for.

Planlægning gik fra 0-100 på et splitsekund

Planlægningen af den dobbelte jubilæumsfestival tog pludselig fart, efter at corona har præget det meste af året. I januar solgte de 4.000 billetter på én dag, men så lukkede alt ned og usikkerheden meldte sig.

”Så det endte med at vi har planlagt alt på knap to måneder, hvor vi plejer at bruge et år. Så det har da været udfordrende, når ens tanker skal gå fra 0 til 100 på et splitsekund. Men vi skal ikke klynke, for alt er klart og det hele spiller nu, så det er bare dejligt at være i gang igen,” lyder det fra Oliver Zähringer.

PROGRAM

Fredag
14.00 Pladsen åbner
15.00 – 16.15 En Hyldest til Bundesen – Hardinger Band
17.00 – 18.15 Christopher (programændring)
19.00 – 20.15 Martin Jensen
21.00 – 22.00 Aqua
22.45 – 00.00 Magtens Korridorer

Lørdag
13.00 Pladsen åbner
14.00 – 15.15 TV2
16.00 – 17.00 Jung
18.00 – 19.00 Drew Sycamore
20.00 – 21.15 Queen Machine
22.15 – 23.30 D-A-D

Lignende artikler

Back to top button