Line-up

Fed Fredag tilføjer Jada, Christopher, D-A-D, TV2 og Alphabeat

Puslespillet er gået op for Fed Fredag, og den populære musiktradition kan nu endelig løfte sløret for de 18 koncertoplevelser, der afslutter årets imponerende program. Med stærke navne som Jada, Christopher, D-A-D, TV2 og Alphabeat på plakaten er fredagsfesten garanteret!

Mens corona-krisen fortsat tvinger store dele af kulturlivet til at lukke ned, har Tivoli Friheden tilpasset sig regeringens anbefalinger og fundet kreative alternativer for at kunne gennemføre publikumsmagneten Fed Fredag – og få musikken ud at leve under åben himmel. For få uger siden kunne den aarhusianske forlystelsespark endelig lancere årets Fed Fredag og offentliggjorde i samme omgang de første navne, heriblandt Lars Lilholt Band (4/6), Scarlet Pleasure (11/6) og Lord Siva (18/6). Og nu er Friheden klar til at løfte sløret for det fulde program, der i alt tæller 18 storartede koncerter inden for pop, rock, folk og hiphop.

Den single-aktuelle popdronning Jada vil sammen med Christopher, D-A-D, Alphabeat, TV2 og mange, mange flere danne rammen om årets Fed Fredag-sæson, der lokker med noget af det bedste fra den danske musikscene lige nu.

’I’m back’

Siden det anmelderroste debutalbum ’I cry a lot’ fra 2019 har den prisvindende sangerinde og producer Jada udgivet en række kraftfulde singler, der er strøget til tops på de danske hitlister og sendt til radiorotation. Hendes soulbanger ’Nudes’ løb endda med ’P3 Lytterhit’-prisen til P3 Guld, og nu er hun tilbage med magtdemonstrationen ’I’m Back’, som handler om at miste balancen og finde sig selv igen. Som ingen andre beskriver hun tvivlen og usikkerheden i livet, og hendes storslåede stemme vil også forsøde Fed Fredag-publikummet (28/8) for allerførste gang.

Det fulde program

Jada er langt fra den eneste højaktuelle Fed Fredag-kunstner. For bare få måneder siden udgav popikonet Christopher hyldestalbummet ’My Blood’, hvor særligt radiohittet ’Fall so hard’ skiller sig ud som en smuk dedikation til datteren Noelle, og nu står han på den aarhusianske scene med det mest personlige album til dato. Generelt dominerer popgenren stærkt årets plakat, og publikum kan glæde sig til Danmarks ukronede popdronning, Medina (25/6), Aarhus-drengen Hugo Helmig (6/8), hitmageren Mads Langer (13/8) og Alphabeat (20/8), der med et farverigt bagkatalog altid er garant for en fest.

Læs også: Galleri: Se billeder fra Christopher i Fælleden

Igen i år er rockmusikken betydeligt repræsenteret med en imponerende lydmur af elektroniske Jung (9/7), Carpark North (23/7) og legendariske D-A-D (27/8). Desuden indtager folkekære Poul Krebs (10/7), Søs Fenger og Ida Corr (24/7) og den internationalt anerkendte DJ og X Factor-dommer Martin Jensen (3/9), som lige har rundet to milliarder streams på Spotify, scenen under bøgetræerne.

Kesi (2/7), der i 2011 importerede den engelske rap-genre ’grime’ til Danmark, og ’Melbourne Bounce’-musikgruppen Ude af kontrol (30/7) giver noget hiphop-kant til det flotte program, der til sidst lukkes og slukkes af 40-års jubilæumsbandet TV-2 (10/9).

Når lørdag er lige så ’fed’ som fredag

Friheden har arbejdet målrettet for at kunne virkeliggøre Fed Fredag uden at gå på kompromis med den nødvendige sikkerhed og de gældende retningslinjer for afvikling. Derfor eksperimenterer Friheden i år med programdatoerne og gør også et par lørdage ’fede’ som fredage. Jada, Christopher og co. leverer desuden hele to pragtkoncerter pr. aften, mens gæsterne opholder sig i særligt afgrænsede zoner med egen bar.

Direktør hos Tivoli Friheden, Henrik Olesen, udtaler:

”Vi er stolte af det højaktuelle koncertprogram. Det er en lettelse, at det hele nu er gået op, og vi vil gerne takke for den forståelse, vi har mødt fra hele branchens aktører for at få musikken ud at leve igen under de store bøgetræer. Vi håber, at det aarhusianske publikum vil tage godt imod koncertrækken i en svær corona-tid”.

Læs mere om programmet og de gældende retningslinjer på friheden.dk. Der frigives kun et begrænset antal billetter, og det anbefales derfor, at man køber i god tid på friheden.dk

 

Her er det fulde Fed Fredag program:

4. juni · Lars Lilholt Band Se billeder fra koncerten her.

11. juni · Scarlet Pleasure

18. juni · Lord Siva

25. juni · Medina

2. juli · Kesi

9. juli · Jung

10. juli · Poul Krebs

16. juli · Christopher

23. juli · Carpark North

24. juli · Søs Fenger og Ida Corr

30. juli · Ude af kontrol

6. august · Hugo Helmig

13. august · Mads Langer

20. august · Alphabeat

27. august · D-A-D

28. august · Jada

3. september · Martin Jensen

10. september · TV-2

Lignende artikler

Back to top button