Koncerter

Isse er jurist, men lever for musikken

Hun blev uddannet som jurist samme år som hun vandt DanskPOP Talent-konkurrencen. Nu er hun ved at opbygge sin musikkarriere, men coronakrisen har ikke gjort det lettere.

“Jeg lever af juraen, men for musikken, som jeg plejer at sige,” lyder det med en perlende latter fra Isse Sandorf Jacobsen, da hun bliver bedt om at forklare, hvordan hun håndterer to så vidt forskellige verdener.

Hun blev færdig som cand.jur. i sommeren 2018, men et par måneder forinden havde hun vundet den landsdækkende DanskPOP Talent-konkurrence, og bestemte sig for at give musikken en chance. Fra 2019 har hun arbejdet målrettet på at gøre musikken til en levevej. Hun skriver og udgiver sine sange selv, hun står selv for bookinger og planlægning af koncerter, og styrer selv hjemmeside og sociale medier.

“Realistisk set, så er der lang vej til at leve af det, og jeg er nødt til at have et job ved siden af. Men det jeg tjener på musikken, betaler for musikken,” forklarer Isse.

Jobbet ved siden af er juraen. Dels som selvstændig jurist, dels som tv-vært på en juridisk brevkasse på DK4. Det betaler for mad og husleje, så hun den øvrige tid kan koncentrere sig om musik-karrieren.

Ny single ude nu – EP på vej til maj
Isse er svær at sætte i en musikalsk bås, men hun synes selv hendes musik er dansk poprock med noget retrovibe fra 80’erne og 90’erne, og hendes musik kan vel nærmest kaldes nutidens bud på en tradition der stammer tilbage fra Dodo, Falch og Krebs.

For nylig udsendte hun endnu en single – “En dør på klem” – som hun har skrevet og indspillet sammen med en anden kunstner, Peter Christian, som hun lærte at kende under DanskPop konkurrencen.

“Det er en af sangene fra en EP, som bliver udgivet til maj. Der er fem numre på EP’en, og ‘Dør på klem’ og to numre mere er helt nye numre, jeg lige har lavet,” fortæller Isse, der glæder sig til at få gang i salget af pladen og ander merchandice på sin hjemmeside.

Har altid været “en gammel sjæl”
Med sine 26 år er hun en del yngre end flertallet i hendes publikum, som hun selv anslår til at være 35-40+, men det har hun det helt fint med.

“Jeg har nok altid været en ‘gammel sjæl’, der altid har haft det godt med folk der er ældre end mig selv,” griner hun højlydt. Men når det nu er her hendes musiklaske hjerte slår, og det samtidig er et købestærkt publikum der gerne vil ud og opleve live-musik, så er det jo det helt rigtige marked hun satser på.

Lige nu, hvor det er umuligt at komme ud at spille, går tiden mest med at skrive og producere sange derhjemme – hvor hendes kæreste der er lydtekniker hjælper til i studiet – og så ellers håbe på at der bliver lukket op igen. Hun har pæn succes på streaming-tjenesterne, hvor hun ofte havner på diverse playlister, men det giver ikke mange penge i kassen.

“Jeg mangler live-koncerterne. Man tjener intet på streaming, det er bare en udgift. Men det er streamingen, der fører til at man kan komme ud og spille live. Der kommer også lidt fra radio, hvor jeg mest er blevet spillet på P4, P5 og en del lokalradioer.”

Isse Sandorf Jacobsen fra Gjern i Midtjylland – Fotograf Kasper Nørgård Sørensen

Corona-krisen gør det ikke nemmere
I 2020 var der for alvor linet op til en lang række koncerter, festivaler og optrædender i eget navn, og det blev også til en del optrædender, både i juli til september, og ellers udendørs når det var muligt.

Men coronaen har stukket en kæp i hjulet på mange af Isses planer. En tourplan, der var langt til rette februar, marts og april i år, er blevet rykket til sommer, og i øvrigt er det blevet nærmest umuligt at få spillesteder og arrangører til at booke.

“De skal nærmest have en garanti for, at jeg kan trække tilskuere til. Så det er bestemt ikke blevet nemmere at komme ud at spille, og så er det virkelig svært at lave en indkomst,” forklarer Isse, der heldigvis har fundet andre kreative løsninger og lært at tilpasse sig de skiftende betingelser coronakrisen byder på.

“Der har været muligheder for at lave udendørs koncerter, og jeg har fået en del optrædender med et koncept, der hedder Low-Fi. Det er en platform hvor musikere og private værter kan oprette en profil og komme i kontakt med hinanden, så musikerne kan komme og spille i folks haver. Det er en vildt positiv oplevelse, fordi det bliver mere personligt. Jeg får altid flere og mere loyale følgere på de sociale medier efter de arrangementer,” siger Isse.

Mathilde Falch ringede og inviterede Isse
Sidste år var hun en af de musikere, man kunne vinde en koncert med på Grønnere Grøn – “corona-udgaven” af Grøn Koncert – hvor hun var i Sæby og spille på en mark langt ude på landet.

“Det var vildt fedt. Folk kom i biler og traktorer, og også mange til fods. De blev enige om, at det ville de gerne gøre igen. Roskilde Festivalen og Smuk Fest startede jo også bare på en mark,” griner Isse.

Hun var også en del af Mathilde Falchs online-festival sammen med andre upcoming musikere. Isse husker stadig den dag, hvor Mathilde Falch selv ringede og spurgte om det var noget for hende.

“Det gav vildt meget. Jeg tror den er blevet set 15.000 gange og det gav også mange følgere. Det er rart, når folk som Mathilde synes man er dygtig nok. Man får en idé om, at det kan blive til noget, når hun gerne vil præsentere mig for hendes følgere,” siger Isse og tilføjer, at det også var meningen hun skulle have spillet support for Mathilde Falch her i foråret, men at det også er blevet udsat.

“Det har været et mærkeligt år. Selv om coronaen har gjort det svært, synes jeg egentlig det er gået vildt godt. Der er sket så mange positive ting alligevel,” siger Isse, der i den grad har fået musikalsk blod på tanden er klar til at komme ud i landet og spille med sine nye sange, når det engang bliver muligt igen. Til den tid må juraen vente lidt igen.

Lignende artikler

Back to top button