Koncerter

Aarhus Jazz Festival tyvstarter i dag – under andet navn

Sommer Jazz. Det er navnet på dette års udgave af Aarhus Jazz Festival, der ifølge Mads Kjær Jensen, formand for festivalens bestyrelse, kommer til at tage sig noget anderledes ud, end den plejer, pga. coronavirussen. Men der er stadig guf for de jazzelskende.

”Det bliver under meget mere styrede forhold, og knap så meget udendørs, men jeg synes, at vi har skabt et fantastisk program,” fortæller formanden til Min By News.

De første koncerter bliver afviklet allerede i dag, fredag, selvom Sommer Jazz officielt først starter i morgen, lørdag. Og i løbet af den næste uge vil der altså være knap 150 koncerter at finde rundt på omkring i det Aarhusianske. Og det strækker sig fra små koncerter på Erlings Jazz- og Ølbar i Nørreport, over koncerter i Helsingør Theater til de helt store i Musikhuset.

Ikke kun i midtbyen
De gratis koncerter bliver desværre ikke rigtigt til noget i år, da det er svært at kontrollere forholdende. Det går blandt ud over de traditionelle koncerter i Ridehuset.

“Aarhus Jazz Orchestra plejer at holde stor koncert der, men det kan ikke lade sig gøre. Så de har rykket over i foyeren på Musikhuset, hvor de så afholder nogle lidt mindre koncerter,” forklarer Mads Kjær Jensen.

Til gengæld bliver der holdt nogle af de traditionelle koncerter, og der bliver også plads til den eksperimenterende del af jazzen.

”I bunden af Jægergårdsgade finder du en masse tiltag indenfor den mere eksperimenterende og unge scene. Og vi har også en World-dag ude på Gjellerupscenen.”

Formanden selv kommer til at være lidt over det hele, men da vi spurgte ham, hvad han absolut SKULLE se, fremhævede han netop Gjellerupscenens tiltag.

”Det er et spændende program, så det skal jeg se. Det kræver noget støtte at lave noget, derude, men samtidig er det godt, at det ikke kun er i Aarhus midtby, der findes noget.

Corona truede jazzen
Forårets udmelding om corona og den efterfølgende nedlukning var en seriøs trussel folkene bag har arbejdet hårdt for at der også i år kunne blive jazz i Aarhus. I starten var det var uvist om det overhovedet ville blive til noget.

”Vi har haft rigtigt mange Zoom-møder i bestyrelsen, hvor vi har diskuteret forskellige scenarier. Og vi har måttet diskutere uden at vide, hvordan forholdene var. Men allerede fra starten valgte vi at holde fast og lade være med at aflyse. Vi holdt alle muligheder åbne, og så skulle det jo så også vise sig, at det var det rigtige at gøre,” fortæller Mads Kjær Jensen.

Du kan finde det fulde program på www.jazzfest.dk

Lignende artikler

Back to top button