Koncerter

Teater om klima-aktivist

Forestillingen “Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet” vises i Holstebro i februar 2021

Historien om verdens største ikon lige nu – den unge svenske klimaaktivist Greta Thunberg – bliver i 2021 til en teaterforestilling, som Black Box Theatre i Holstebro, Aveny-T og Vejle Musikteater i fællesskab producerer.

Forestillingen – med titlen “Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet” – bliver et drama om den 15-årige pige, der skabte en global bevægelse af unge med ét mål: At redde klimaet.

Det er også fortællingen om en hel generation af unge, der nægtede at lade sig kue af de voksnes “pas jeres skole”-formaninger. I stedet viste unge over hele verden et sammenhold, der ikke kunne knægtes, der ikke kunne slås ihjel.

Forestillingen “Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet” opføres i Black Box Theatre 3. – 5. februar 2021.

Hovedrollen

Rollen som Greta Thunberg spilles af 22-årige Karla Løkke, der er færdiguddannet til sommer fra Den Danske Scenekunstskole i København.

Forestillingen iscenesættes af Emil Rostrup og skrives af William Lippert, der begge bliver færdige til sommer fra henholdsvis Instruktørlinjen og dramatikeruddannelsen på Den danske Scenekunstskole. Jon Stephensen skaber scenografien.

På kun et år har Greta Thunberg taget turen fra ukendt skoleelev til verdensberømmelse. Hun var nomineret til Nobels Fredspris, har modtaget Amnesty Internationals fornemmeste menneskerettighedspris og modtog for nyligt Nordisk Råds Miljøpris. Hun ville dog ikke modtage den med begrundelsen, at kloden ikke har brug for priser, men handling. Hun har bl.a. mødt Paven og holdt taler for alverdens ledere.

Lignende artikler

Back to top button