Koncerter

Kulturperlen i Holstebro : Alle sommerkoncerter er på plads

Af Bent Vium og Preben Callesen

Flere bands, som aldrig har spillet for Kulturperlen, kommer på scenen i Lystanlægget i 2020

Vi har nu skrevet under på den sidste kontrakt, og alle bands er hyret til sommerens koncerter i Lystanlægget, siger Kulturperlens formand, Poul Hornshøj.

Creedence Clearwater Repeated og Albert Hammond


Den første sommerkoncert bliver onsdag den 27. maj, hvor vi skal hylde Creedence Clearwater Revival med det danske band, Creedence Clearwater Repeated, som for år tilbage, var med på Nostalgifestivalen. De kalder sig selv for Danmarks mest
autentiske CCR-kopiband, og spiller alle CCR’s verdenskendte numre..
Aftenens anden kunstner er sangeren og sangskriveren, Albert Hammond, fra USA. Ham havde vi til en koncert i Musikteatret i 2016, siger Poul Hornshøj, og mange har spurgt, om han ikke snart kommer igen. Det gør han nu.
Hammond havde sin storhedstid i 70’erne, men er stadig aktiv med mange koncerter hvert år. Han har skrevet – og skriver stadigt – rigtig mange sange, nogle sammen med andre sangskrivere, der sammenlagt har opnået et salg på mere end 360 millioner plader og CD’ere. Albert Hammond har samarbejdet med mange kunstnere, og har skrevet sange til bl.a. Diana Ross, Tina Turner, Julio Iglesias og mange flere – ikke mindst Whitney Hustons åbningssang til OL i Seoul i 1988. For sit store arbejde i musikkens tjeneste har han også fået en Emmy-pris, og er blevet optaget i musikkens ”Hall of Fame”.

The Grandfætters og Stig og Vennerne


Onsdag den 24. juni bliver det så det lokale orkester ” The Grandfætters”, som skal starte aftenen, inden Stig og Vennerne, går på scenen. Disse bands har tidligere besøgt os. Stig har været her mange år i træk, og har nok trukket det største publikum i
Lystanlægget nogensinde, siger formanden
Grandfætrene er jo et orkester, som rigtigt har fået medvind i sejlene. De kommer oprindelig fra Thyborøn, men flere af bandets medlemmer bor nu i Holstebro.
De har spillet sammen i mere end 10 år, og senest været på en tur rundt til flere af landets fiskeauktions haller, og sågar været i Tv-avisen.
Stig og Vennerne behøver nok ikke megen præsentation. De synger og spiller alle Flemming ”Bamse” Jørgensen sange. Bamse døde nytårsnat 2010, og Stig sprang straks til, for at Vennerne kunne gennemføre planlagte koncerter, og siden er det jo blevet en meget stor succes. Her kan alle gæster synge med på sangene, siger Hornshøj.

Countryaften med Johnny Kandis og Ester Brohus.

Når sommerferien er vel overstået, skal vi onsdag den 12. august have et nyt band på scenen, nemlig Johnny ”Kandis” Hansen sammen med Country Friends. Johnny har i godt 3o år været forsanger i Kandis, men begyndte for flere år siden at interessere sig for countrymusik. Sammen med bandet har han indspillet 3 Cd’er med countrymusik – alle optaget i Nashville. I Lystanlægget får vi mange af de kendte sange, så som ”Rose Garden” og ”The Gambler”

Countryaftenen fortsætter med sangerinden Esther Brohus. Hun begyndte allerede fra barns ben at optræde og synge, og i 1980’erne arbejdede hun med egne sange, som var inspireret af amerikansk countryrock. Hendes debutplade udkom i 1992, hvorefter hun er blevet en central kunstner i dansk countrymusik.

Cliffters og Humørekspressen slutter sæsonen af


Sæsonen afsluttes onsdag 2. september med danske kunstnere, og her bliver der et spænd på mere end 60 års forskel på musikken. De første kunstnere på scenen bliver Johnny Reimar sammen med Cliffters, de var fremme længe før The Beatles kom frem. De begyndte i 1957 som The Ready Rock Boys, inden de i 1963 kom til at hedde Cliffters. I de mange år har de indspillet mange plader og Cd’er samt været rundt i omkring 20 lande for at give koncerter. Alle kender deres numre, så som” Django” og ”How Wonderful to Know” samt mange flere.

Aftenen afsluttes med et festfyrværkeri af det forholdsvis nye band Humørekspressen. De har på rekordtid opnået at blive et af Danmarks bedste Dansktopbands. Deres debut CD udkom i 2018, og blev valgt til årets dansktopalbum allerede samme år, og i 2019 opnåede de at blive årets dansktop-gruppe. Siden har de spillet til store festivaler og fester samt på Tv. De er virkelig gode, lover formanden, som selv tidligere har oplevet dem.

Lille prisstigning på entreen
Vi har nu gennem mange år kun taget 6o kr. i entre til onsdagskoncerterne, takket være sponsorerne, men vi må desværre opkræve 10 kr. mere i 2020. Musikerne har alle hævet deres honorar…. men billetprisen bliver dog ikke mere end en biografbillet, så det håber vi gæsterne er villige til at betale, da vi selv synes det er et spændende program, med musik gennem mere end 6o år, slutter formanden, som også oplyser, at billetterne er i handlen, og der ydes forskellige rabatter ved køb af alle koncerter og ved en
kombination af onsdagskoncerter og Nostalgifestival.

Back to top button