Koncerter

Aarhus Festuge afslører tema for 2020

“In It Together” er temaet for Aarhus Festuge i perioden 2020 til 2022. Temaet er en hyldest til de fællesskaber, Festugen er i stand til at skabe.

”Aarhus Festuge er alles, og når vi siger In It Together – eller sammen om det – så handler det både om de fællesskaber, der derved opstår, men det handler også om, at fællesskaber forpligter, og som borgere i verden har vi et fælles ansvar ikke bare lokalt for at give hinanden en fantastisk Festuge, men også over for de udfordringer, vi globalt står over for i disse år. Hvis vi vil lykkes, er vi nødt til at stå sammen”, forklarer direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner.

Anden gang med flere årigt tema
Dermed er der altså valg tema for de næste tre festuger. Det er anden gang, Festugen har arbejdet med et tema, der strakte sig over flere år, og det har ifølge Rikke Øxner været en succes.

”Vi har været så tilfredse med tilbagemeldingerne på et flerårigt tema, og det giver rigtig god mening, at folk har været så positivt stemte overfor det. Med et treårigt tema har aktører og deltagere uanede muligheder i forhold til at fortolke og bygge videre på temaet, og det bliver altså aldrig kedeligt med den idérigdom, folk har lagt for dagen”, siger Rikke Øxner.

Fællesskab er ikke noget ukendt for Aarhusianerne.

”Festugen er en realitet, fordi byens borgere ønsker at tage del i den. Folk står sammen på tværs af forskelligheder med en fælles mission om at skabe en fest med alt det bedste fra Aarhus’ kulturliv”, siger Rikke Øxner.

Festugen 2020 starter d. 28. august.

Lignende artikler

Back to top button