Koncerter

Så er det igen blevet tid til jul i Den Gamle By

Sammen med tænding af Sallings julelys og Juletræet på Rådhuspladsen er jul i Den Gamle By et sikkert tegn på, at vi nærmer os julen med hastige fjed.

Der er blevet arbejdet på højtryk de sidste to uger for at nå i mål, og det er lykkedes for de 225 ansatte. Det betyder, at kl. 15.00 i dag, fredag, slås dørene op for den traditionelle juleudstilling i Den Gamle By.

”Det er jo en helt særlig tid. Vi arbejder på kryds og på tværs af afdelinger. Vi har to intense uger, hvor alting skal klappe. Alle løber rundt, men der er en vildt god stemning, og alle er i godt humør,” forklarer Anna Wowk Vestergaard, der er Juleinspektør i Den Gamle By.

Det er hende, der står for den historiske del af julen, og for at fortælle alle julehistorierne siden 1625 og op til 70erne. Min By News har fanget hende lige inden åbningen, midt i en julegåsnødsituation.

”Åbningen her fredag er noget særligt, for alle er en smule trætte. Men det er den fedeste følelse at stå der, og kunne se kollegerne, der har taget deres børn med.”

Noget for enhver
”Julen i Den Gamle By er jo en helhedspakke. Vi har den gode mad og drikke, der er lavet af vores gode kolleger. Så giver vi jo muligheden for, at man kan komme herned og hygge sig med familie og venner, og få hele den historiske dimension med,” forklarer Anna Wowk Vestergaard.

For julen i Den Gamle by har mange betydninger for dem, der kommer derned. Det imødekommer folkene i Den Gamle By ved at lave en lang række forskellige udstillinger, der kan opleves, mens julemørket sænker sig. Den forholdsvist nye Ford-forhandler butik fra 1924 har dekoreret bilerne, og 1974-området byder også op til julehygge.

En tre-gås-nødsituation
”Gåsestegen er til bageren sendt,” står der i den gamle sang. Det er netop årsagen til den gåserelaterede nødsituation, som Anne Wowk Vestergaard måtte ud og have styr på inden hun mødtes med os.

”I gamle dage sendte man gåsestegen ned til bageren. For før det blev almindeligt at have kakkelovn, var det temmelig farligt at lave gåsesteg derhjemme. Og det var ham, der havde styr på, hvordan man lavede sådan en steg bedst. Vi har en udstilling nede i bageriet, hvor tre falske gæs skulle stå og se ud som om, de lige er kommet ud af ovnen. Og de havde alle tre brækket et lår.”

Gæssenes lår er blevet fikset, og resten af Den Gamle By er klar til at tage imod de besøgende fra kl. 15.00 i dag.

Lignende artikler

Back to top button