Koncerter

Helmig single sælger musicalbilletter

Thomas Helmigs nye hitsang har fyret op under billetsalget til Den Skaldede Frisør – The Musical i Aarhus. Musikhuset sætter nu syv ekstra forestillinger i salg.

Thomas Helmigs første sang til Den Skaldede Frisør – The Musical blev udgivet for en måned siden. Singlen Ny dag gik lige i danskernes hjerter og blev øjeblikkeligt stemplet som et hit. Det har for alvor sat tryk på billetsluserne i Musikhuset, hvor hele 4.000 billetter er røget over disken på blot en måned.

Det flotte billetsalg betyder, at i alt 15.000 gæster allerede nu kan glæde sig til at opleve musicaludgaven af Susanne Biers romantiske og populære film i Musikhusets Store sal. For at imødekomme den store efterspørgsel sætter Musikhuset syv ekstra forestillinger i salg i perioden 12. – 17. maj 2020.

Susanne Bier og Thomas Helmig genoptager samarbejde

I 1999 skrev Thomas Helmig sangen The one and only til Susanne Biers film Den Eneste ene. Nummeret, albummet og filmen blev alle kæmpesucceser. I dag, tyve år senere, har Thomas Helmig og Susanne Bier genoptaget samarbejdet på et nyt projekt, baseret på en anden af Susanne Biers succesfilm: Den Skaldede Frisør. Samarbejdet skal forvandle filmen til Den Skaldede Frisør – The Musical. For en måned siden udkom den første sang Ny Dag til musicalen, som bliver forestillingens åbningsnummer. Og den tegner til at blive et stort hit. BT var straks ude med en femstjernet anmeldelse, hvor de skriver:

”Du kan ligeså godt overgive dig, finde Dankortet frem og købe billet. Thomas Helmigs første smagsprøve på næste års musical-udgave af ’Den skaldede frisør’ er et hit.”

Helmig skriver alle sangene til musicalen

Thomas Helmig har for første gang i sin karriere været den ansvarlige hovedkomponist for en stor musical. Forestillingen vil udelukkende indeholde nyskrevne sange af Thomas Helmig, og flere af dem vil blive udgivet i Thomas Helmigs egne versioner forud for musicalens verdenspremiere i marts næste år.

Stjernecast på scenen

Den Skaldede Frisør produceres af One and Only Musical Teater i samarbjde med Musikhuset, og det er ikke kun bag kulisserne, at de har sikret sig absolutte stjernekræfter. Også på scenen kan publikum glæde sig til at opleve nogle af landets største musicalstjerner, skuespillere, sangere og dansere. I titelrollen som frisøren Ida får Xenia Lach-Nielsen sit livs rolle på scenen, mens Niels Olsen spiller rollen som Philip, som Pierce Brosnan legemliggjorde i filmen. I rollerne som de to unge, der skal giftes, Patrick og Astrid, kan publikum se frem til at opleve Silas Holst og Maria Lucia., og i øvrige centrale roller ses bl.a. Bodil Jørgensen og Benjamin Boe Rasmussen.

 

 

Fakta om De Skaldede Frisør

Medvirkende
Ida – Xenia Lach Nielsen
Philip – Niels Olsen
Patrick – Silas Holst
Astrid – Maria Lucia
Benedikte – Bodil Jørgensen
Leif – Benjamin Boe Rasmussen

Det kreative hold
Instruktør – Frede Gulbrandsen
Dramatikere – Susanne Bier og Anders Thomas Jensen
Komponist – Thomas Helmig
Arrangør og kapelmester – Joakim Pedersen
Koreograf – Tim Zimmermann
Executive Producer – Susanne Bier
International Executive Producer – Jesper Winge Leisner
Produktionsselskab – One and Only Musical Teater i samarbjde med Musikhuset

Spillesteder
Musikhuset Aarhus og Falkoner Salen Frederiksberg

Premiere
Verdenspremiere: 5. marts 2020
Aarhus-premiere: 24. april 2020

Lignende artikler

Back to top button