Koncerter

Nu på dansk – Kira Skov gæster Atlas

Det var egentlig slet ikke meningen. Kira Skov havde travlt med andre projekter og drømte egentlig om en pause fra at udsende plader. Siden debuten med Kira & The Kindred Spirits har der næsten årligt været et nyt album fra Kiras hånd, og også denne gang ville musikken ud. Denne aften gæster hun Atlas i Aarhus.

“I Nat Blir Vi Gamle” er Kiras Skovs 14. album. Men faktisk var planen at fordybe sig i et bogprojekt. Kira havde taget pause fra turnélivet og afsat tid alene på landet for at fordybe sig i at skrive. Ikke udfra en fuldstændig defineret idé – nok ord om livet set fra Kiras perspektiv. Ord, der kunne ende som oplægget til en bog – om ikke en erindringsbog så måske noget derhen af. At arbejde med sproget, med dansk prosa og lyrik åbnede op for en ny verden og affødte ganske uventet de første sange.

“Pludselig sad jeg alligevel med guitaren i hånden og komponerede med udgangspunkt i de danske ord og tekster, jeg havde skrevet,” siger Kira Skov.

Snart tog det fart, og før Kira vidste af det, havde hun skrevet materiale nok til mindst én plade. Processen med indspilningerne var også anderledes og eksperimenterende. Det var i et tæt samarbejde med musikeren og produceren Silas Tinglef.

“Vi testede sangene, kan man sige, og processen blev anderledes end mine tidligere produktioner med de mange og lange studiedage, producere og bands. Stille og roligt var det lige som, at vi legede sangene frem”.

Til foråret tager hun så sin første dansksprogede plade med på tour, når hun i selskab med sit band, gæster landets spillesteder.

Dato: 14. marts 2020
Pris: 195,-
Scene: Atlas
Billetsalg: Fondenvoxhall.dk

Lignende artikler

Back to top button