Koncerter

Foredrag: To af kunstens mestre

Kunsthistoriker er tilbage med foredrag om to af Nederlandenes store kunstnere

Onsdag den 30. oktober kl. 19.30 er kunsthistorikeren Signe Jacobsen tilbage på Holstebro Kunstmuseum med sine populære foredrag om kunstens mestre.

Denne gang handler foredraget om Hieronimus Bosch (ca. 1450-1516) og Pieter Buegel den ældre (1515-1559), der er Nederlandenes store kunstnere i tiden mellem middelalder og renæssance.

Hieronimus Bosch er en mester i surrealistiske helvedessyner, der skulle skræmme de syndige fra vid og sans. Pieter Bruegels landskaber og folkelivsbilleder er vidunderligt fortællende og banebrydende i deres indgående og ofte fornøjelige og detaljerede skildringer af naturen og menneskers adfærd.

Signe Jacobsen fortæller både om Bosch og Bruegels kunst, der på mange måder er beslægtede, men også om den tid, de levede i.

Stor fanskare

Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste mange år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

I dette efterår fortæller Signe Jacobsen også om Caravaggio, barokmaleren, der fik en afgørende betydning for eftertidens kunstnere – bl.a. Rembrandt. Og om Stanley Spencer, én af Englands store excentrikere.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Fakta

  • Hvad: Kunstens mestre – Bocsh og Breughel
  • Hvornår: Onsdag den 30. oktober kl. 19.30
  • Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museums vej 2A, 7500 Holstebro

Lignende artikler

Back to top button