Koncerter

Hør den fantastiske historie bag Moesgaards nye Pompeji-udstilling

Moesgaard Museums nye store særudstilling ’På vej mod katastrofen – Pompeji og Herkulanum’ åbner i november. Onsdag den 13. november kl. 19.00 er der mulighed for at komme endnu dybere ned i den fantastiske historie om menneskelige skæbner og det levede liv i byerne omkring beskytterbjerget Vesuv, indtil den skæbnesvangre dag i år 79 e.Kr., hvor bjerget forvandlede sig til en frådende vulkan og byerne blev ramt af katastrofen.

Museumsinspektør på Moesgaard, Camilla Bjarnø, vil i foredraget, der finder sted i museets auditorium, give et unikt indblik i, hvordan et af verdens mest sensationelle fund bliver til en udstilling på Moesgaard Museum, og om hvordan historierne får liv gennem fortælling, scenografi og medieproduktioner.

Camilla Bjarnø er en af museets ansvarlige personer bag udstillingen, og hun vil i foredraget blandt andet dykke ned i historierne om flådens folk og drømmen om at blive romersk borger, samt om det søde liv i de blomstrende havnebyer i Napolibugten før vulkanens udbrud.

Der bliver også mulighed for at høre historien om Plinius den Yngre, der valgte at lave lektier i stedet for at følge med sin onkel flådeadmiralen Plinius den Ældre på verdens første militære redningsaktion af civilbefolkningen i de udsatte byer. Hans beskrivelser af udbruddet til historikeren Tacitus har – sammen med arkæologiske undersøgelser – givet et unikt øjebliksbillede i det drama, der udspillede sig for næsten 2000 år siden.

Foredraget finder sted onsdag 13. november kl. 19.00-20.00 i Moesgaards auditorium. Billetter koster 150 kr./person (Medlemmer af Klub Moesgaard: 100 kr./person) og kan købes på www.moesgaardmuseum.dk. Der skal købes entrébillet for at se udstillingen.

Camilla Sørensen Bjarnø er museumsinspektør på Moesgaard og uddannet forhistorisk arkæolog på Københavns Universitet med speciale i formidling. Hun har arbejdet med udstillinger og formidling siden 2001, digital formidling og udstillinger, samt opbygningen af de permanente udstillinger og særudstillinger til Moesgaard, herunder ’På vej mod katastrofen – Pompeji og Herkulanum’.

Udstillingen ’På vej mod katastrofen – Pompeji og Herkulanum’ kan ses på Moesgaard fra 6. november 2019 til 10. maj 2020.

Lignende artikler

Back to top button