Koncerter

Tidligere Sirius slædepatruljefører gæster Hovedbiblioteket i Viborg

Med slædepatrulje i Nordøstgrønland

Det byder på mange spændende oplevelser, når man som Rasmus Mannerup Jørgensen vælger at tilbringe to år i Sirius Slædepatruljetjeneste ved verdens største nationalpark i Nordøstgrønland. Det er en fysisk og mental udfordring udover det sædvanlige at rejse med slædepatrulje i et arktisk klima, hvor vind og vejr bestemmer dagsordenen, og hvor 2.100 km ubeboet kyststrækning skal overvåges. Derfor deler Rasmus Mannerup gerne ud af sine mange erfaringer og oplevelser.

Torsdag d. 7. november gæster Rasmus Mannerup Hovedbiblioteket i Viborg, og her vil han give et unikt indblik i, hvordan man bliver en del af Siriuspatruljen, hvordan Siriuspatruljen arbejder, og hvad det kræver at begå sig i et hårdt og vanskeligt klima som slædepatruljefører. Han vil fortælle om selve optagelsesforløbet og alt det hårde arbejde, det kræver, før man overhovedet får lov at sætte fødderne på Grønland. Han vil også komme ind på slædepatruljens historie, oprindelse og vigtigste arbejdsopgaver. Gennem egne billeder og videoklip vil han til sidst berette om tilsammen 12 måneders slæderejse i et unikt landskab, som har budt på udfordringer i forhold til vind, vejr og hunde samt møder med fascinerende dyr som isbjørne og moskusokser.

Kom med til et inspirerende og personligt foredrag om Siriuspatruljen torsdag den 7. november kl. 19.00 på Hovedbiblioteket i Viborg. Billetter til 75 kr. kan købes hos arrangørerne Inner Wheel Viborg og Viborg Bibliotekerne, viborgbib.dk. Foreningen Inner Wheel Viborg donerer overskuddet fra arrangementet til Sommerlejr, Mødrehjælpen Viborg.

Lignende artikler

Back to top button