Koncerter

Udstilling: Kvinder i litteraturen

21.10.19 – 11.11.19

Oplev de mange forfatterdukker af kvindelige forfattere og bliv inspireret til din næste læseoplevelse

Udstillingen “Kvinder i litteraturen” består mange mindre dukker af kvindelige forfattere skabt af litterat og dukkemager Trine Juhl, der skaber dukkerne i sit “magilaboratorie”.

Bag udstillingen ligger et ønske om at sætte fokus på kvinders stemme i litteraturen. Som Trine Juhl selv beskriver sit projekt “Kvinder i Litteraturen”:“Litteraturen har fra sin skriftlige begyndelse være domineret af mænd. Gennemgår du navnene i den litterære kanon, finder du næsten udelukkende mandlige forfattere. En litterær kanon er som udgangspunkt god og vigtig at have, den tillader os et fælles sprog, en fælles referenceramme, men hvis dette sprog udelukker visse stemmer er kanonen ufuldstændig, endda ødelæggende fordi den underkender vigtigheden af genkendelse. En ensidig litterær kanon understreger at der findes eet rigtigt fællesskab for dem kanonen repræsenterer. Er du ikke en af dem, er du kun med på tålt ophold. Således har kvinder igennem flere hundrede år, lige fra George Eliot til Karen Blixen og J. K. Rowling, udgivet under mandlige pseudonymer.
Men hvorfor er det overhovedet vigtigt at læse om verden fra kvinders synspunkt? Det er meget enkelt, det er vigtigt fordi hun står et andet sted end manden. Kvindens Historie er en anden. Hendes opvækst er en anden. Hendes placering i samfundet er en anden. Det giver andre fortællinger. Det giver ny litteratur.”

Du kan opleve udstillingen i dybet på Biblioteket i Herning fra mandag den 21. oktober og til med mandag den 11. november.

Vi håber, du kigger forbi og bliver inspireret til din næste læseoplevelse af én af de kvindelige forfattere.

HerLitt
Arrangementet er en del af HerLitt – Hernings nye litteratur- og bogfestival, der sætter fokus på litteratur og den gode læseoplevelse den 25. og 26.oktober 2019. Alle arrangementer er gratis, nogle kræver dog tilmelding.

Se alle arrangementer her >>

Festivalen er støttet af Ege Fonden, Nordea Fonden og Statens Kunstfond.

Lignende artikler

Back to top button