Koncerter

Tintin fejrer 90-års fødselsdag på Hovedbiblioteket i Viborg

For 90 år siden trådte Tintin ind i tegneseriens verden for første gang. Det fejres med et spændende foredrag om den verdenskendte fødselar.

Tegneserien om Tintins oplevelser er udgivet på et utal af sprog verden over og elsket af millioner af børn og voksne. Bag tegneserien står belgieren Georges Remi, kendt som Hergé, der levede fra 1907 til 1983.

 

Tintin: Et mesterværk i billedlitteraturen 

Seriens brogede figurgalleri med kaptajn Haddock, professor Tournesol, Dupond & Dupon er berømte og går alle igen i historierne. Flere sammenligner tegneserien med romanforfatteren Honoré de Balzacs værk ‘La Comédie Humaine’, som har imponeret og fanget generationer af læsere.

Men er kaptajn Haddocks møde med operadivaen Bianca Castafiore virkelig inspireret af Balzacs ‘Sarrasine’? Det får du svar på, når Søren Vinterberg (mag.art.) holder foredraget tirsdag den 22. oktober kl. 19.00 på Hovedbiblioteket i Viborg.

Her tager han tilhørerne med på en rejse i fodsporet på Tintin og Terry. I løbet af aftenen vil det stå klart, hvorfor tegneserien har en stor plads i billed- og litteraturhistorien.

Du kan se frem til at møde og høre Søren Vinterbergs fortolkning af Tintin. Han har været anmelder i Information og Politiken i over en menneskealder.

Foredraget er arrangereret af Alliance Francaise og Viborg Bibliotekerne. Billetter kan købes til 50 kr. på www.viborgbib.dk, og for medlemmer af Alliance Francaise koster foredraget 25 kr.

Lignende artikler

Back to top button