Koncerter

Aarhus Jazz Orchestra spiller sydamerikansk jazz på lokalcentre i Aarhus

For 5. år i træk tager musikere fra Aarhus Jazz Orchestra på lokalcenterturné med en række nye koncerter. I år gæstes musikerne af den estiske jazzsangerinde Karmen Rõivassepp.

Efteråret bliver en smule mildere, når den estiske sanglærke Karmen Rõivassepp folder sin smukke stemme ud på en række lokalcentre i Aarhus Kommune. Aarhus Jazz Orchestra har nemlig inviteret hende med rundt til årets Lokalcenterkoncerter, som finder sted i oktober i samarbejde med magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune. Karmen Rõivassepp har lagt et skønt koncertprogram, der lader tankerne vandre mod sydamerikanske himmelstrøg.

Det er 5. år i træk, at musikere fra Aarhus Jazz Orchestra besøger lokalcentre i Aarhus. Hvert år er det med et nyt koncept, der er skræddersyet publikummet på lokalcentrene, og som orkestret turnerer med både forår og efterår. I år kan publikum opleve en trup fra det aarhusianske bigband sammen med den estiske jazzsangerinde, der i 2018 vandt den nyoprettede pris Aarhus Jazz Talent Prisen. Orkesterchef i Aarhus Jazz Orchestra, Dorthe Andersen, er især glad for koncerterne:

Vi er rigtig glade for vores samarbejdsaftale med Sundhed og Omsorg, som giver os mulighed for at komme ud på 12 lokalcentrene i Aarhus Kommune hvert år. Koncerterne er med til at skabe liv på lokalcentrene og anderledes musikalske oplevelser for borgerne. Samtidig får vi lov at møde et publikum i øjenhøjde, som måske ikke ellers kommer til koncerter med orkestret. Det er meget meningsfuldt for os, siger orkesterchef Dorthe Andersen.

I samarbejde med Sangkraft Aarhus får to af de seks lokalcentre på efterårets tur desuden besøg af et lokalt skolekor sammen med musikerne fra Aarhus Jazz Orchestra. Inden koncerten bliver eleverne undervist i sangteknikker af en sangcoach fra Sangkraft Aarhus, der også øver de sange med børnene, som de vil synge til koncerten.

 

Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive er også glad for samarbejdet med Aarhus Jazz Orchestra:

Det er så skønt at opleve, hvordan jazz bringer generationer sammen. Jeg er meget glad for samarbejdet med Aarhus Jazz Orchestra, hvor de spiller 12 koncerter alene i år. Jeg har selv oplevet nogle af deres koncerter og vil opfordre borgere i lokalområdet, plejehjemsbeboere og pårørende til at kigge forbi, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

 

Fakta

Koncerterne kan opleves på følgende lokalcentre:

  1. oktober kl. 16.00            Lokalcenter Carl Blochs Gade
    22. oktober kl. 19.00            Lokalcenter Vestervang
  2. oktober kl. 13.00            Lokalcenter Møllestien sammen med skolekor fra Samsøgade Skole
    24. oktober kl. 16.00            Lokalcenter Solbjerg
  3. oktober kl. 13.00            Sundheds- og Kulturcenter Frederiksbjerg og Langenæs sammen med skolekor fra Frederiksbjerg Skole
  4. oktober kl. 16.00            Lokalcenter Sabro

 

Der er fri entré til alle koncerter, men nogle steder skal der reserveres en plads i forvejen. Kontakt venligst det pågældende lokalcenter, hvis du har spørgsmål.

Lignende artikler

Back to top button