Koncerter

Foredrag: Mit liv med arkæologien

Kendt og fortællevant foredragsholder indleder museets efterårs-arrangementer

Onsdag den 9. oktober indleder Frantz Howitz, kendt fra dk4 programmet ”Arkæologien rundt”, foredragssæsonen på Holstebro Museum.

Gennem 21 år har Frantz Howitz budt dk4´s seere velkommen til “Arkæologien Rundt”. Ca. 150 programmer er det blevet til. Dertil kan lægges de årlige udsendelser om ”Danefæ top 10”, adskillige rejseprogrammer med fokus på historie og arkæologi og en lang række programmer med nu afdøde madhistoriker Bi Skaarup om genskabelsen af fortidens køkken.

Så det er en kendt og fortællevant foredragsholder, der byder velkommen til sæsonens foredragsrække.

Årets arkæolog

I april 2018 modtog Frantz Howitz prisen som “Årets arkæolog” uddelt af Sammenslutningen af Danske Amatørarkæologer. Det satte ham i selskab med tidligere prismodtagere som Piet van Deurs, Erik Kjersgaard og Ebbe Kløvedal Reich.

I dag er den nu 67-årige Frantz Howitz gået på pension, men kun delvist. Som freelance tilrettelægger er der stadig tid og lyst til at producere nye programmer til dk4’s programflade især om historie og arkæologi.

Frantz Howitz glæder sig til at fortælle om sit mangeårige virke for arkæologien og historien. Undervejs vil han vise flere klip fra sine udsendelser, bl.a. med vores egen Lis Helles Olesen fra Holstebro Museum og med Dronningen, som Frantz fik til at fortælle levende og vidende om sin kærlighed til arkæologien.

Som noget nyt tilbyder Støberiet i forbindelse med onsdagsforedragene dagens ret til 158 kr. På den måde kan aftenen indledes på en hyggelig måde i samvær med andre tilhørere til aftenens foredrag.

Fakta

  • Foredrag: Mit liv med arkæologien v/ Frantz Howitz, TV tilrettelægger
  • Hvor: Holstebro Museum, Museumsvej 2B, 7500 Holstebro
  • Hvornår: Onsdag den 9. oktober 2019 kl. 19.30 i foredragssalen
  • Entré: Medlemmer af Holstebro Museumsforening har gratis adgang. For ikke-medlemmer koster det 50 kr. Der kan købes kaffe/te og kage i pausen
  • Arrangører: Foredraget er arrangeret af Holstebro Museumsforening i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet
  • Kapacitet: Max. tilhørerantal: 150

Lignende artikler

Back to top button