Koncerter

TV-2 sparker gang i festugen – ganske uofficielt

Siden 1965 har Aarhus afholdt festuge, og i år er ingen undtagelse. Igen vil Smilets by lægge gader og lokaler til et væld af kulturelle begivenheder og spændende oplevelser, der danner rammerne for de næste ti dage. Og der er noget for både de helt små og de helt store.

Dronningen og Borgmester, Jacob Bundsgaard, vil sammen åbne Festugen i dag, Fredag, men for langt de fleste aarhusianere, er det den uofficielle åbning, der tæller. I år var det TV-2, der stod for den store åbningskoncert, og de havde taget venner med.

Byparken var således fyldt med både Tina Dickow og Bogfinkevej, udover vores eget Byorkester, der henrykkede med numre som ”Hele verden fra forstanden”, ”Stille og rolig søndag i Aarhus V” og folk var ellevilde med det.

Ti dage med fest
Frem til næste søndag vil der altså være rigeligt med ting at give sig til i forbindelse med festugen, og det fulde program kan ses på www.aarhusfestuge.dk. Der er et bredt udvalg af aktiviteter, både indenfor og udenfor, og der er naturligvis mange af de gamle klassikere, som Jazz- og Folkteltet på Pauls Kirkeplads, mens Pustervig igen stiller telt op og byder til dans og kolde fadøl.

Fest for de små
Der er også fokus på de yngste aarhusianere, når Festugen går i gang, og fredag formiddag blev den uofficielle åbning af Festugen for børn afholdt i Mølleparken, hvor Skrallebang stillede op med musik, gøgl og fortællinger.

I løbet af de næste ti dage er der masser af ting, der kan henrykke de mindste, som Teatertapas på Filuren, Junglerun Aarhus på Moesgaard Strand og i byparken redder Ramasjang havets dyr, hver dag mellem 10 og 15, hvor rollingerne kan få tips og tricks til at være med til at gøre en indsats for at rydde op i den verden, de skal vokse op i.

Lignende artikler

Back to top button